Visie op kinderen en de markt

We hebben allemaal wel wat gelezen over de hoeveelheid kleding die geproduceerd wordt. En dat er een hoog percentage is aan kleding die gemaakt wordt, maar niet verkocht, en waar dan weer een deel van vernietigd wordt zonder ooit gedragen te zijn.

Of kleding die wel gekocht wordt, maar alsnog niet gedragen, en die met kaartje en al er nog aan naar de kringloop gaat. Meestal gaat het hierbij om dameskleding, maar het gebeurt ook met kinderkleding.

Hoe zonde is dat?

Dan heb je de grootwinkelbedrijven, vaak spelers over de hele wereld, die van een kledingstuk honderdduizenden exemplaren laten maken. Die vervolgens door heel veel mensen gedragen worden. Vaak zijn ze heel leuk, deze kledingstukken, maar de behoefte om iets origineels, individuelers te dragen kan hiermee niet bevredigd worden.

Hoe jammer is dat?

Wij hebben niet de illusie dat we hier veel aan kunnen veranderen, maar wel de overtuiging dat we hier iets aan kunnen doen.

Vandaar dat wij kleding maken met een uitgesproken stijl. Niche merken zogezegd. Toegesneden op de vele verschillende soorten kinderen. In beperkte oplage, en nooit massaal. Zodat je kind origineel gekleed gaat.

En natuurlijk hebben wij ook wel eens kleding over. Maar als we daar dan echt geen koper voor kunnen vinden, geven we het weg. En die kinderen zijn daar dan altijd heel erg blij mee. Want vernietigen van wat wij met liefde gemaakt hebben – dat doen we niet!