Goede doelen

Het begon een jaar of 5 geleden. Wij kregen contact met Oxfam Novib, en zij vertelden over hun speciale project ‘’ondernemers voor ondernemers’’. Waarmee je als bedrijf een vast bedrag per maand afdraagt, dat in een pot gestopt wordt om microkredieten aan startende ondernemers in moeilijke landen te verstrekken.

En omdat het uiteindelijk meer zoden aan de dijk zet om iemand een akker te laten bewerken en oogsten, dan hem of haar een brood te geven, vonden wij dat een goed doel om structureel te gaan steunen. Dit project loopt nog steeds.

Daarna kwam LoveStation22, een merk geïnspireerd op de dierenwereld en de schoonheid van de natuur – in alle verschillende vormen.  Dus lag het voor de hand om hiervoor contact te gaan zoeken met het WNF, de grootste natuur beschermingsorganisatie van de wereld. Vanaf de allereerste collectie hebben we per seizoen samen met de winkeliers een donatie aan het WNF gegeven. Iedere keer voor een specifiek project.

Bij elkaar is dit meer dan 50.000 euro geworden, waarvan het laatste project een cheque voor de Reuzenpanda is geworden.

Met het jongensmerk Legends22 hebben we een jaar lang de Johan Cruyff Foundation gesteund. Zij zetten zich in voor het bevorderen van sport mogelijkheden voor kinderen, met name in achterstandswijken. Ook al zo’n goed en nuttig doel!

Voor 2017 hebben we in samenspraak met onze winkeliers en fans 2 nieuwe goede doelen uitgekozen voor LoveStation22 en Legends22. We gaan zowel het zeehondencentrum in Pieterburen steunen, als ook de stichting No Wildlife Crime (net opgericht door Freek Vonk).

Hier gaan we weer heel hard voor sparen met zijn allen!

Meer over deze acties kan je vinden op de Facebook pagina’s van de merken, en in de nieuws pagina op deze site