Sustainability

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel een sustainabilty programma. Dat is de trend, maar wat betekent het? Voor ons is het om te proberen zo duurzaam mogelijk bezig te zijn binnen ons bedrijf, onze voetafdruk beheersen. Dat doen wij bijvoorbeeld door de volgende zaken:

  • Enige tijd geleden zijn we begonnen om alle katoenen tricot in onze collecties te vervangen door organische katoen. Bij het produceren van organische katoen worden geen pesticides gebruikt. Het levert dus minder belasting op voor het milieu op de plek waar de katoen geproduceerd wordt (in India in dit geval).
  • Interne afvalscheiding. Sinds een jaar verzamelen wij in ons bedrijf alle plastic en papier apart. Aangezien wij nogal wat van beide producten binnenkrijgen, gaan er ook hele stapels uit die nu netjes gerecycled worden.
  • Duurzaamheid is ook vast onderdeel van onze relaties. Een aantal collega’s werkt al meer dan 10 jaar bij ons bedrijf, een aantal leveranciers al bijna 10 jaar. Wij bouwen aan langjarige relaties, omdat het fijn is, maar ook omdat er dan zo min mogelijk energie verspild hoeft te worden aan wéér opnieuw opbouwen van kennis.
  • En doordat we al jaren met dezelfde fabrieken werken (en er bijna dagelijks zelf komen) weten we ook dat er gewoon volwassen mannen achter de naaimachine zitten, en geen kinderen.
  • Al sinds een aantal jaren steunen wij met ons bedrijf goede doelen. Het 1e doel dat we gingen steunen was Oxfam Novib (ondernemers voor ondernemers), daarna kwam het WNF, de Johan Cruyff Stichting, en voor 2017 No Wildlife Crime en het Zeehondencentrum Pieterburen. Hiermee helpen we andere organisaties die in onze ogen goed bezig zijn.
  • Voor 2017 zijn wij hard op zoek naar polybags om onze kleding in te verpakken van gerecycled plastic. Wij hopen dat dit gaat lukken, maar we gaan in ieder geval over op Oxo Biologisch afbreekbaar plastic.

Wat er nog op ons wensenlijstje staat voor de nabije toekomst:

  • Elektrische auto’s voor onze vertegenwoordigers. Nu rijden we nog op diesel, maar zodra elektrische auto’s binnen ons budget vallen en de radius voldoende is voor een volledige dag rondreizen door Nederland willen we over. Vanaf 2017 rijdt ons wagepark wel CO2 neutraal, doordat we meedoen aan het CleanAdvangtage programma.
  • Een collectie gemaakt van gerecycled garen. Nog 3 stappen verder dan organische katoen… Maar ook dit gaat in 2017 werkelijkheid worden. Waarna we weer vrolijk nieuwe dingen voor onze wensenlijst gaan maken!